Tuesday, June 9, 2009

Nepal-Kathmandu, Pokhara a trek

Jelikoz mam jako obvykle zpozdeni v psani oproti Frenckymu, opisu jeho text v cestine :) Nepal je jiny, Nepal je chuda krasna zeme. Padl rekord co se tyce dopravy (nebyli jsme v Indii): 7h na 200km. Musime dodat, ze Tata bus nejsou nejmladsi a horske silnicky postradaji udrzbu.
Kathmandu pripomina zapomenute mestecko Hipiku a my se necitime uplne ve sve kuzi :) Pokracuje fobie motorek a troubicich ridicu malych taxiku.
Pokhara, raj vsech trekaru na zapad od KTM je o neco klidnejsi. Zahrali jsme si na trekare a odhodlali se na petidenni vyslap pod Annapurnou. Kamaradi nas strasili, ze to bude jak na Vaclavaku, ale nastesi jsme mimo sezonu a obcas jsme jedini hoste v cele vesnicce. Nevyhodou je pocasi, ktere zacina byt trosku extrem, velke teploty, odpoledni lijaky, mraky zakryvajici vyhled na vrcholky ... Bylo nam tvrzeno, ze nejvetsi sanci zahlednout zasnezene vrcholky je ve 4h rano pri vychodu slunce. Tak jsme se odhodlali vstat, vyslapli jsme si jeden tritisicovy kopec (Poon Hill) za prijemneho mrholeni a to co jsme videli muzete zhlednout na fotkach pod timto textem >>>
Nastesti dalsi den rano se nad nami slitovali a my jsme konecne spatrili (na 20min.) tak dlouho ocekavane zasnezene vrcholky.
Posledni den jako bonus, teple prameny a maly bazenek vedle rozvodnene reky. Mala sprska pri vyslapu do vesnicky.
Krajina v lete je mozna zajimavejsi nez v podzimnich a zimnich mesicich. Vsude je plno zelene a kopce pripominaji tak trochu Skotsko. Teplota s pribyvajici vyskou klesa celkem rychle, takze jsme byli vdecni za nase nove zakoupene spacaky NORDEN FACE (nedokonala kopie za). Market se asi bala, ze bychom se moc nudili, takze maly vtip na zaver. Zapomnela svuj pas v jedne z chalup na prespani .. Ale vse dobre dopadlo ;)

No comments:

Post a Comment