Saturday, May 30, 2009

Hoi An, Hue, Hanoi


Tak dohanim zpozdeni. Zapomnela jsem jeden dulezity detail; v Saigonu se k nam pripojila Franckovo maminka Evelyne. Stravili jsme spolecne 14 dni cestovanim z jihu na sever Vietnamu. Rychle jsme pochopili, ze z hlediska financi se vyplat cestovat ve Vietnamu i s takzvanymi 'package' (vse v jednom). Mene tak z hlediska autenticity kazdeho mista a narazeni na turisty. Jednoduseji receno: jestli chcete videt opravdovy Vietnam, musite si priplatit :)
Hoi An je male primorske mestecko se spoustou lampionu a svadlen co umi usit temer cokoliv. Evelyne proto take stravila nekolik hodin v jednom z vyhlasenych salonu...Spousta zabavy poskytla take pisecna plaz s prirodnim vlnobitim. Market se snazila ze vsech sil postavit nedobytny hrad, ale marne bylo usili :)

Hue svym ctvercovym pudorysem a hradbamy pripomina tak trochu thajske Chang Mai. Kralove tak trochu "opisovali" jeden od druheho pri stavbe vlastnich chramu.

Hanoi nas zklamala a to na plne care. Lide znudeni, kapsari, atrakce pro turisty, spousta skutru a hluku, uzke ulicky ve kterych zmatene pobihaji turiste utikajici pred motorovymi vozidly... Komunisticke slogany, srp a kladivo, mauzoleum Hochimina pripomina Leninovo pamatnik v Moskve... Jen je mozna jeste o krapek vic "monumentalni"

No comments:

Post a Comment