Thursday, April 9, 2009

Khao Yai a Nong Kai

Dalsi zastavkou v nasem putovani byl narodni park Khao Yai, ktery se nachazi 3.5h pomale jizdy motorackem severovychodne od Bangkoku. Vahali jsme, zda se vydame sami do hlouby pralesa a budeme cihat na zver a nebo se odevzdame do rukou zkusenejsich. Druha varianta se ukazala byti velmi dobrym napadem, protoze bez pruvodce bychom nevideli ani stepniho hada,ktery se opaloval na vetvi asi 20cm pred nasima ocima :]. K nejvetsim zazitkum patri asi vecerni let netopyru za potravou [viz fotky a video]. 2000000 netopyru kteri kazdy den ve stejnou dobu vyletnou ze sve jeskyne hledat 2g hmyzu.V parku kvuli spatnemu pocasi nase dobrouzstvi skoncilo kolem treti odpoledne, ale i tak jsem meli stesti sledovat rodinku bilorukych gibonu, nejake tukany, pavouky a hada. Vecer jsme malem prejeli stira, co se potuloval na silnici hledajic nejaky ukryt pred destem. Nikdy bych nerekla, ze na neco takovyho sahnu a ani jsem se nenadala a uz se mi prochazel po ruce :]
Posledni zastavkou v Thajksu bylo pohranicni mestecko Nong Kai. Je tam takove 'line' obvzdusi, mate jen chut si lehnout do hamaku a pozorovat Mekong [coz jsme taky udelali, abychom nabrali trochu sil pred dalsim putovanim a pred vstupem do Laosu].

1 comment:

  1. Krásný fotečky, ale trochu se bojím těch zvířátek. Paní architektka se zdá pasuje do těchto staveb jestli pak tu nežila v minulém životě jako mnich. Franck si zde jistě zase užívá tu krásnou přírodu. :)

    ReplyDelete